24.05.2010 06:00

O příštím víkendu se do města sjedou zdravotně handicapovaní sportovci

 

 

K o p ř i v n i c e (ili) - Poslední květnový víkend se uskuteční IX. ročník Celostátních sportovních her zdravotně handicapovaných dětí a dospělých. Pořadatelé akce, Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, počítají s účastí více než dvou stovek dospělých a nejméně osmdesáti dětí se zdravotním handicapem.

„Do Kopřivnice se sjedou zdravotně handicapovaní lidé opravdu z celé republiky, dokonce několik účastníků pravidelně přijíždí i ze slovenských Košic. Děti jsou většinou z dětských center našeho regionu,“ upřesnil předseda asociace a hlavní organizátor her Petr Dousek.

Akce je tradičně zaměřena nejen na sportovní výkony, ale také na navázání vzájemných kontaktů, nových přátelství a integraci zdravotně postižených spoluobčanů. „Z tohoto důvodu jsou hry otevřeny i pro zdravé spoluobčany, kteří mají svou kategorii. A kdo nechce závodit, měl by přijít alespoň povzbuzovat a postarat se o důstojnou atmosféru závodů,“ zve hlavní organizátor všechny Kopřivničany.

Hlavní sportovní zápolení se uskuteční v sobotu 27. května od 9.30 hodin před kulturním domem. Soutěžit se bude v běhu, slalomu a jízdě na mechanických a elektrických vozících, v elektrických šipkách, v hodu koulí, granátem a oštěpem, ve střelbě ze vzduchovky a luku a v petangu.

Kromě sportovních soutěží je postaráno o bohatý doprovodný program, který vyvrcholí galavečerem v hlavním sále KDK.

(Kopřivnické noviny 18. 5. 2006)

—————

Zpět


—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Napsali o nás


Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz