18.05.2015 18:52

Novojičínský deník 15.5.2015

Handicapovaní ukáží, že jim sport není cizí

Kopřivnice (jah) – Po roce se do Kopřivnice vrací jedna z největších sportovních akcí zdravotně postižených dětí a dospělých u nás, Memoriál Petra Douska. V sobotu 16. května se uskuteční již 18. ročník, který na několik hodin zaplní centrum města.

 

Nevšední sportovní dopoledne zahájí již o půl deváté ráno svým vystoupením Městský dechový orchestr Kopřivnice, o hodinu později pak budou hry oficiálně odstartovány. „Handicapovaní sportovci v sobotu změří své síly například ve slalomu mechanických i elektrických vozíků, v šipkách, ve střelbě ze vzduchovky i luku, ve vrhu koulí a hodu granátem či oštěpem. Chybět nebudou ani speciální disciplíny pro nevidomé soutěžící,“

vypočetla některé ze závodních disciplín tisková mluvčí města Lucie Petříčková. Hodinu před pravým polednem zpestří sportovní program koncert kopřivnické country skupiny Kondoři.

 

Ač organizátoři doufají v pěkné počasí, akce se uskuteční i v případě deště: „V loňském roce, kdy hry doslova propršely, jsme si vyzkoušeli takzvanou mokrou variantu a všechny disciplíny jsme, díky vstřícnosti pracovníků kulturního domu, přestěhovali do zmíněného objektu. Nejen, že tím vlastní hry neutrpěly, ale protože byly tradiční silové disciplíny nahrazeny dovednostními, pořádně zamíchaly pořadím soutěžících. Z vítězství se tak mohli radovat i účastníci, kteří by za normálních okolností neměli velké šance,“ uvedla Ilona Mazalová z pořadatelské Asociace zdravotně postižených Kopřivnice.

 

Přestože se jedná o hry handicapovaných sportovců, jako každý rok jsou na ně zváni také všichni zdraví občané města. Ti mohou úctyhodným výkonům nejen fandit, ale také si na některé disciplíny vyzkoušet. Akce vyvrcholí galavečerem s taneční zábavou a vyhlášením

nejlepších sportovců, který se bude konat od půl osmé večer v tamním kulturním domě.

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Napsali o nás


Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz