03.05.2012 12:28

Kopřivnické noviny číslo 22/2002 ze dne 06.06.2002

Bezmála tři sta soutěžících přijelo ze všech koutů země

 

 

K o p ř i v n i c e  (ili) - K účasti na 5. Celostátních hrách zdravotně postižených dětí a dospělých se první červnovou sobotu sešlo v Kopřivnici dvě stě dvacet dospělých a téměř padesátka dětí doslova z celé republiky včetně pravidelných účastníků ze Slovenska. Praha, Přerov, Hranice na Moravě, Orlová, Opava, Zubří, Nový Jičín, Hrabyně, Tanvald, Dvůr Králové, Košice - to jsou místa, odkud soutěžící do Kopřivnice přijeli. A přijeli opravdu rádi, protože hry za pět let existence získaly mezi postiženými spoluobčany dobré jméno. Kvalitní servis, bohatý doprovodný program a hlavně skvělé přijetí dělá tento podnik velmi populárním.

„Mrzí mě, že letos se naše sportovní hry kryly s obdobnou akcí pořádanou pro děti v Přerově, proto byla účast dětí nižší než v minulých letech. Napříště uvažujeme o posunutí termínu, aby se akce nekryly,“ uvedl předseda sdružení zdravotně postižených a zároveň hlavní organizátor her Petr Dousek. Nakonec každé ze soutěžících dětí získalo odměnu.

Soutěžilo se v devíti disciplínách - střelbě ze vzduchovky, v hodu šipkami, oštěpem, koulí a granátem, petangu, běhu, slalomu a okruhu vozíků. Ze sto dvanácti cen určených dospělým zůstalo 37 členům místní organizace. Mezi nimi jako každoročně excelovali kopřivničtí vozíčkáři Dušan Byrtus s pěti medailovými místy a Rostislav Svoboda se čtyřmi.

 

Galavečer s Marií Rottrovou nadchl

K o p ř i v n i c e  (ili) - „Každý ročník je rok od roku lepší a už teď se těším, čím nás příště Kopřivnice uvítá,“ řekla za všechny Anna Oroszová z Košic, „program byl neuvěřitelně bohatý, tenhle víkend budeme dlouho dospávat.“

Poklona patřila nejen akcím pořádaným Radiem Čas, ale i slavnostnímu galavečeru, kde došlo k vyhodnocení a předání cen. Hostem večera byla Marie Rottrová, která určitě publikum nezklamala. A pak už se na parketě střídaly taneční skupiny Drahomíry Vraspírové ze ZUŠ Zdeňka Buriana, skupina Efekt a Berušky Petra Dudeška s Libuší Dudeškovou. Hudbu po celý večer zajišťovala skupina Meteor.

Skurka: Jsou to pohodoví lidé

K o p ř i v n i c e  (ili) - Stravování účastníků her zajišťuje už druhým rokem Vladimír Skurka, který má pronajato stravovací zařízení na ubytovně č. p. 1151. „Tuto akci zajišťuji opravdu rád, protože normálně máme přes víkend zavřeno. Jsou to totiž neuvěřitelně pohodoví lidé, berou život s úžasným nadhledem a klidem,“ hodnotí Skurka, pro kterého byl víkend velkým náporem, ale zároveň si mezi postiženými duševně odpočinul.

Sponzoring organizátorům pomohl

K o p ř i v n i c e (ili) - Velké poděkování patří firmám a soukromým osobám, díky jejichž příspěvku se mohl 5. ročník her zdravotně postižených důstojně uskutečnit. Patří k nim MÚ Kopřivnice; MÚ Štramberk; ObÚ Závišice; ObÚ Ženklava; Kotouč, a. s. , Štramberk; Favea, s. r. o., Kopřivnice; Strana za životní jistoty; Klub důchodců Kotouč, Štramberk; Chrystalex, s. r. o., Karolínka; Unipar, Rožnov p. R.; Thermacut, s. r. o., pobočka Kunín; Čalouněný nábytek Milan Valný, Kopřivnice; Tatrarest, s. r. o., Kopřivnice; Soukromá galerie U Hrčků, Štramberk; Kopřivnické noviny; Zeman art, s. r. o. Mošnov; Škoda Tatra Forwarding, a. s., Kopřivnice; Ludvík Moravia, s. r. o.; Radio Čas, Ostrava; MUDr. Vítězslava Kročková; ing. Josef Svoboda, přednosta OÚ; Alois Janek, místostarosta; Vojenský otevřený penzijní fond, Jan Stoček, Kopřivnice; Kauflandia - potraviny, Iveta Černá, Kopřivnice; Tatra, a. s., předseda představenstva Milota Srkal, Kopřivnice; Zemstav, s. r. o., ing. Jaromír Navrátil, NJ; Tonak, a. s., NJ; Prodejna rybářských a akvarijních potřeb, p. Říhák.

Spojení her s poutí dopadlo na výbornou

K o p ř i v n i c e  (ili) - Obavy, které panovaly před zahájením her z důvodu spojení dvou organizačně a prostorově náročných akcí, jako jsou hry zdravotně postižených a Pravé české pouti Radia Čas, se ukázaly jako zbytečné. „Cítil jsem se hodně zaskočený. Termín her máme naplánovaný rok dopředu a dva měsíce před jejich zahájením se dozvím o takové duplicitě,“ netajil se svou původní nespokojeností hlavní organizátor Petr Dousek. Právě akce Radia Čas však přidala hrám na slavnostním charakteru. Zároveň tím pro účastníky her vznikl zajímavý doprovodný program, který mohli bezplatně sledovat páteční odpoledne a večer a sobotní odpoledne, včetně cirkusového vystoupení. „Všechno dopadlo dobře a jsem rád, že se naše obavy nepotvrdily. Hry sice probíhaly ve stísněných prostorách, ale vydařily se. Jak počasím, tak po organizační stránce. Z těch pěti ročníků byly patrně nejúspěšnější,“ zhodnotil průběh her hlavní pořadatel Petr Dousek. „Navíc máme štěstí na lidi, kteří se v této akci osobně angažují - členy štramberského kynologického klubu, městskou policii, která nám každoročně vypomáhá při střelbě ze vzduchovky i zajištěním pořádku, tak o pracovníky kulturního domu. Dnes už se pan Sazovský stal součástí her a o paní Rysové, která zajišťuje program na galavečer, ani nemluvě,“ chválil přístup spoluorganizátorů Dousek.

 

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz