03.05.2012 12:42

Kopřivnické noviny číslo 20/2004 ze dne 20.05.2004

Hry zdravotně handicapovaných už po sedmé v Kopřivnici

K o p ř i v n i c e (ili) - Na dvě stovky účastníků, z toho třicet vozíčkářů, se sešly v sobotu na sedmém ročníku Sportovních her zdravotně handicapovaných. „Ve stejném termínu se konal sportovní den dětí a navíc nepřijeli někteří tradiční účastníci ze Snědovic, Slovenska a částečně i Hrabyně, kteří upřednostnili dovolenou v Chorvatsku. Přijeli však další, takže hry nebyly poznamenané ani malou účastí, ani nižšími sportovními výkony,“ uvedl hlavní organizátor her a předseda Asociace zdravotně postižených Petr Dousek.

V tradičních sportovních disciplínách se zápolilo v běhu, slalomu, elektronických šipkách, petangu, hodu granátem, koulí a oštěpem a ve střelbě ze vzduchovky. Očekávání nezklamali kopřivničtí vozíčkáři Rostislav Svoboda a Dušan Byrtus, kteří v různém pořadí, ale téměř ve všech disciplínách posbírali ve své kategorii medailové ceny i přesto, že se týž den vrátili z týdenního pobytu ve Francii. Stejně obdivuhodné bylo trojnásobné vítězství seniorské závodnice Evy Váňové, pro kterou věk ani francouzské hole nejsou handicapem.

Oproti předcházejícím ročníkům byl pořadateli podstatně zkrácen běh a okruh jízdy mechanických vozíků, což přineslo viditelné zrychlení i hladší průběh. O doprovodný program her se postarala skupina historického šermu Allegros a kynologové s ukázkou výcviku psů.

Slavnostní večer pořádaný v kulturním domě, při kterém bylo předáno sto dvacet ocenění, nezůstal s programem za minulými ročníky pozadu. Taneční skupina Line dance, břišní tanečnice, Direkt a překvapení v podobě nového vystoupení skupiny asociace zdravotně postižených XXXL nikoho nezklamalo. „Na hry se pokaždé těším, nejen kvůli soutěžím, ale hlavně pro možnost se setkat s přáteli, povykládat a pobavit se,“ hodnotil poslední ročník her Milan Smondek z Hrabyně.

Sedmý ročník Sportovních her zdravotně handicapovaných se uskutečnil za finanční pomoci města Kopřivnice a desítek dalších sponzorů z řad institucí a podnikatelů. „Získat dostatek sponzorů je rok od roku těžší. O to víc potěší jejich přístup, kdy předáním daru jejich zainteresovanost nekončí, ale přijmou na hry nebo galavečer pozvání,“ pochvaloval si Petr Dousek.

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Napsali o nás


Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz