03.05.2012 12:19

Kopřivnické noviny číslo 20/2001 ze dne 24.05.2001

Do zahájení her tělesně postižených zbývá týden

K o p ř i v n i c e (ili) - Devět dní zbývá do zahájení Celostátních sportovních her zdravotně postižených dětí i dospělých v Kopřivnici. Sdružení zdravotně postižených v České republice, smíšená organizace Kopřivnice ve spolupráci s firmou Ludvík Moravia pořádají v letošním roce již čtvrtý ročník.

„Protože někteří účastníci posílají přihlášky doslova na poslední chvíli, není ještě konečný počet soutěžících znám,“ uvedl Petr Dousek, předseda pořádající organizace, „ale počítáme s tím, že minimálně bude účast stejná jako v loňském roce.“

Do Kopřivnice se sjedou zástupci z Prahy, Košic, Tanvaldu, Přerova, Hrabyně, Hranic, Orlové, Ostravy, Zubří, dále děti z center z Kopřivnice a Nového Jičína, Ostravice, Tiché, chráněnci z Ústavu sociální péče z Vlčovic, členové devíti základních organizací sdružení zdravotně postižených z novojičínského okresu. Premiéru bude mít Ústav sociální péče pro mládež Snědovice. Letos se očekává větší účast členů místní organizace, což při minulých ročnících nebylo samozřejmostí.

Za vstřícný považuje Petr Dousek přístup firmy Tatrarest, která na ubytovně č. p. 1151 nechala upravit sociální zařízení tak, aby k němu měli bezproblémový přístup i vozíčkáři. Stravování budou mít účastníci her zajištěno v téže budově.

„Jeden ročník her skončí a už v hlavě vyhodnocuji jeho průběh, abych se napříště vyvaroval některých chyb. A od nového roku probíhají schůzky a setkání se spolupořadateli a dalšími zainteresovanými osobami,“ jen v krátkosti nastínil několikaměsíční přípravu sportovních her Dousek. Realizaci čtvrtého ročníku Celostátních sportovních her v letošním roce usnadnilo i získání třicetitisícového grantu od městského úřadu.

Soutěže dětí a dospělých budou probíhat v centru města před kulturním domem příští sobotu 2. června od devíti do šestnácti hodin. Sedm disciplín je rozděleno podle rozsahu postižení na tolik kategorií, že bude zapotřebí celkem 111 cen. Soutěží se mohou zúčastnit i zdraví občané, pro které jsou vyhrazeny zejména běžecké disciplíny.

„Právě účast nehandicapovaných občanů bylo v rámci přípravy dosti diskutovaným tématem. Jsem ale zastáncem masovosti, a proto jsem ještě v letošním roce zdravé soutěžící prosadil,“ dodal Petr Dousek, „ nejvíc mě však trápí přístup spoluobčanů, kteří nejen že nepřijdou povzbuzovat, ale po dobu soutěží se centru města raději vyhýbají.“

 

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz