10.05.2015 19:05

Kopřivnické noviny číslo 18/2015 ze dne 07.05.2015

Už za týden proběhnou v centru města hry handicapovaných

 „Budeme rádi, když na našich sportovních hrách uvítáme kopřivnickou veřejnost, ať už v roli aktivních závodníků, nebo jako diváky,“ pozvala Kopřivničany Irena Kučerková.

Kopřivnice (ili) – Tradiční Sportovní hry zdravotně postižených dětí a dospělých se v sobotu 16. května uskuteční v Kopřivnici už po osmnácté. Pořadatelé s obavami sledují prognózy předpovědi počasí. „Už několik ročníků po sobě nám počasí nepřeje. Ale co jsme si v loňském roce vyzkoušeli mokrou variantu, kdy jsme se museli schovat se všemi disciplínami do kulturního domu, obavy z nejhoršího z nás opadly,“ vzpomíná na loňské deště předsedkyně Asociace zdravotně postižených Kopřivnice Irena Kučerková.

Pokud počasí dovolí, uskuteční se hry v centru města, běh a jízda na vozících povede kolem kulturního domu. Sportovcům na uvítanou od 8.30 hodin zahraje Městský dechový orchestr Kopřivnice. V 9.30 budou hry slavnostně zahájeny. Soutěžit se bude v tradičních disciplínách, jako je hod oštěpem, granátem, vrh koulí, střelba z luku, ze vzduchovky, v elektronických šipkách, běhu, slalomu a dalších. Od 11 do 13 hodin k poslechu zahraje country skupina Kondoři.

Vyhodnocení a odměnění sportovců proběhne na galavečeru ve velkém sále kulturního domu, který začne v 19.30 hodin. Své umění předvede taneční seskupení Bernatský Klondajk, práci s lasem a bičem ukážou zástupci ranče Na Žarách a finále bude patřit kankánovému vystoupení tanečnic ze Základní umělecké školy Zdeňka Buriana pod vedením Drahomíry Vraspírové.

 

d jezdím i do Hrabyně, kde máme kamarády a kamarádky,“ dodal Vojtěch Rozehnal, který poznamenal, že prý už třikrát utekl invalidnímu vozíku a dokázal se postavit na nohy. Stejně jako jemu se i jeho kamarádovi Miloslavu Žažovi nejvíce líbila atmosféra akce. Tu umocňovalo příjemné slunečné počasí. Také díky němu byl počet účastníků hodně vysoký, sjelo se jich 195. „Přijeli z Hrabyně, z Kladna, z Prahy, z jižní Moravy. Chybí účastníci ze Slovenska, jejichž jedna pravidelná účastnice se musela kvalifikovat na olympiádu, takže mají nějaké závody v Polsku,“ uvedla organizátorka akce Ilona Mazalová.

 

 

Disciplín bylo letos více, než bývalo. „Vedle tradičních disciplín, jako byly hody nebo rychlostní soutěže, jsme to museli rozšířit o volnější disciplíny. Loni, když lilo jako z konve, jsme museli dát všechny disciplíny do kulturního domu, kde se nemohlo střílet lukem, házet míčkem a podobně. A to strašně zamíchalo pořadím. Ti nejlepší pak třeba zůstali mimo a dopředu se nám dostala například i čtyřiasedmdesátiletá žena,“ vysvětlila Ilona Mazalová.

Celé dopoledne se o dobrou náladu starala také country skupina Kondoři, odpoledne měli účastníci volno a pak je čekal country večer s předáváním ocenění nejlepším.

 

Letošní ročník se uskutečnil již asi počtvrté jako Memoriál Petra Douska. „Je to vzpomínka na bývalého předsedu Asociace zdravotně postižených, sdružení Kopřivnice, na člověka, který tyto sportovní hry založil a dal tomu takový velký rozměr,“ uzavřela Ilona Mazalová.

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Napsali o nás


Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz