24.05.2010 06:00

O příštím víkendu se do města sjedou zdravotně handicapovaní sportovci

 

 

K o p ř i v n i c e (ili) - Poslední květnový víkend se uskuteční IX. ročník Celostátních sportovních her zdravotně handicapovaných dětí a dospělých. Pořadatelé akce, Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, počítají s účastí více než dvou stovek dospělých a nejméně osmdesáti dětí se zdravotním handicapem.

„Do Kopřivnice se sjedou zdravotně handicapovaní lidé opravdu z celé republiky, dokonce několik účastníků pravidelně přijíždí i ze slovenských Košic. Děti jsou většinou z dětských center našeho regionu,“ upřesnil předseda asociace a hlavní organizátor her Petr Dousek.

Akce je tradičně zaměřena nejen na sportovní výkony, ale také na navázání vzájemných kontaktů, nových přátelství a integraci zdravotně postižených spoluobčanů. „Z tohoto důvodu jsou hry otevřeny i pro zdravé spoluobčany, kteří mají svou kategorii. A kdo nechce závodit, měl by přijít alespoň povzbuzovat a postarat se o důstojnou atmosféru závodů,“ zve hlavní organizátor všechny Kopřivničany.

Hlavní sportovní zápolení se uskuteční v sobotu 27. května od 9.30 hodin před kulturním domem. Soutěžit se bude v běhu, slalomu a jízdě na mechanických a elektrických vozících, v elektrických šipkách, v hodu koulí, granátem a oštěpem, ve střelbě ze vzduchovky a luku a v petangu.

Kromě sportovních soutěží je postaráno o bohatý doprovodný program, který vyvrcholí galavečerem v hlavním sále KDK.

(Kopřivnické noviny 18. 5. 2006)

—————

Zpět


—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz