03.05.2012 07:12

Kopřivnické noviny číslo 23/1998 ze dne 11.06.1998

 

Zdravotně postižení soutěžili na Prvních sportovních hrách

K o p ř i v n i c e (jk) - Zatím největší akcí svého druhu byly První sportovní hry zdravotně postižených, konané v Kopřivnici 5. - 7. června. Také tato akce se řadí mezi ty, jež byly a budou uspořádány k 50. výročí povýšení Kopřivnice na město. Sportovních her se zúčastnilo na sto sedmdesát lidí z celé republiky, včetně padesáti dětí ze zdravotních center z Kopřivnice a Nového Jičína.

Setkání, které pořádalo Sdružení zdravotně postižených ČR - smíšená organizace Kopřivnice, bylo třídenní, a v jeho rámci probíhala nejen řada sportovních disciplín, ale i kulturní program.

„Přijelo sem i 15 účastníků Pražské ligy vozíčkářů, kteří jsou na poli sportovním ostřílenými borci, ale jinak se tu sešli lidé hlavně pro zábavu,“ řekl jeden z organizátorů Petr Dousek. Celá akce probíhala poblíž haly SOU, kopřivnická organizace ji uspořádala z vlastní iniciativy za přispění sponzorů a okolních městských úřadů. Soutěžilo se ve třech kategoriích - vozíčkáři, děti a jinak zdravotně postižení - celkem bylo na programu 22 disciplín, například stolní tenis, hod granátem, šipky, střelba, pro vozíčkáře soutěž na 1 km, slalom a další.

Za hlavní důvod pořádání tohoto setkání, označil Petr Dousek příležitost ukázat, že i zdravotně postižený člověk může vést plnohodnotný život. „Akci považuji za velice úspěšnou, důkazem je i spokojenost lidí, kteří sem vážili cestu,“ uvedl Dousek.

 

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz