03.05.2012 12:24

Kopřivnické noviny číslo 21/2002 ze dne 30.05.2002

Další hry tělesně postižených ovládnou v sobotu centrum

K o p ř i v n i c e (ili) - Sdružení zdravotně postižených v ČR, Smíšená organizace Kopřivnice ve spolupráci s provozovatelem Kulturního domu Kopřivnice Ludvík Moravia, s. r. o. pořádají první červnový víkend 5. Celostátní hry zdravotně postižených dětí a dospělých.

Soutěžit se bude v klasických disciplínách, jako je hod granátem, oštěpem a koulí, v šipkách, ve střelbě ze vzduchovky, v párové hře petangu a samozřejmě v běhu a slalomu. „Po organizační stránce jsou hry nesmírně náročné, protože každá disciplína má spoustu kategorií v závislosti na postižení soutěžících. Když nepočítám děti, tak je připraveno 114 cen,“ uvedl vedoucí sportovních her a zároveň předseda pořádající organizace Petr Dousek.

Sportovní hry zdravotně postižených budou zahájeny v sobotu 1. června před kulturním domem o půl desáté a ukončeny budou vyhodnocením sportovních her dětí ve 14.30 hodin. Pořadatelé se těší na účast a povzbuzování nejširší veřejnosti, kterou zároveň prosí o co největší ohleduplnost k soutěžícím.

Součástí akce je galavečer, na kterém proběhne vyhodnocení soutěže dospělých. Na něm v 19 hodin vystoupí s klavírním doprovodem Marie Rottrová. I tento půlhodinový recitál je přístupný veřejnosti, a to pouze za dobrovolné vstupné.

 

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz