19.05.2016 13:14

Kopřivnické noviny číslo 20/2016 ze dne 19.05.2016

Hry tělesně postižených lákají k soutěžení stále více zdravých. 

Kopřivnice (dam) - Centrum města patřilo minulou sobotu dopoledne Sportovním hrám zdravotně postižených dětí a dospělých. Devatenáctý ročník akce, která se koná také jako memoriál Petra Douska, jenž před lety myšlenku her prosadil, přilákal 167 startujících z celé České republiky. „Byli jsme velmi mile překvapení, ještě v pátek se nám lidé houfně odhlašovali kvůli počasí, a nakonec jsme se těšili z účasti, která je obvyklá pro ročníky, kdy nám počasí neobyčejně přeje,“ nechala se slyšet hlavní organizátorka akce Ilona Mazalová. Počasí nakonec přes pošmourný začátek dne pořadatelům vyšlo, většina z osmi hlavních disciplín se uskutečnila podle plánu na prostranství před kulturním domem. V interiéru se soutěžilo pouze v šipkách a třech doplňkových disciplínách. Účastníci her si znovu mohli poměřit své síly v hodu oštěpem, koulí či granátem. Svou zdatnost si ověřili na okruzích okolo kulturního domu a přesnou mušku při střelbě z luku nebo vzduchovky. „Za velký úspěch naší akce považujeme to, že se nám daří do společné aktivity zapojovat lidi s handicapem i zcela zdravé a poměr zdravých lidí, kteří se do soutěžení zapojují, je stále vyšší a z toho máme opravdu velkou radost,“ doplnila Ilona Mazalová.

Dopolední program, orámovaný hudebními produkcemi v podání Městského dechového orchestru a country kapely Cizinci, doplnil tradiční galavečer s předáváním cen a zábavou určenou všem účastníkům her. Ti si letos pochvalovali doprovodný program, dojalo je taneční vystoupení Karolínky Dejové v choreografii Panenky, dech se tajil při vystoupení akrobatického Dua Fatale a nevšední podívanou bylo představení se švihadly, které předvedli mladí z kroužků novojičínského centra volného času Fokus.

Sportovní hry zdravotně postižených jsou svým rozsahem i pojetím v rámci České republiky ojedinělou akcí a řada účastníků na ně jezdí pravidelně již několik let. „Měli jsme ve startovní listině i několik lidí, kteří se zúčastnili všech devatenácti dosavadních ročníků,“ řekla Ilona Mazalová s tím, že doufá, že tito sportovci za rok společně s organizátory oslaví kulaté výročí her.

—————

Zpět


Kontakt

Asociace zdravotně postižených, smíšená organizace Kopřivnice, z.s.

Sokolovská 393
742 21 Kopřivnice



Provoz těchto stránek podporuje město Kopřivnice www.koprivnice.cz www.koprivnice.org www.lasska-brana.cz